Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Augusti månads händelser
Från sommar till höst i ett slag. Nu börjar det synas frost i gräset. Eftersom det vattnet i Järnlunden fortfarande är riktigt varmt så har vi en fantastisk utsikt över sjöröken från vårt hus! Vår hovslagare har varit här så nu är alla inklusive lilla Hlín verkade och skodda.
5 september
Tävlingsdax! Vi var i Norrköping med Eir idag. Maria var mycket nöjd med resultaten både i tölt och fyrgång. Det var visserligen första gången hon red töltklassen med Eir så poängen blev måttliga men hon var ändå nöjd med kritiken
1 september
Albina var på sin första ridtur utanför gården sedan Hlín föddes. Både mor och dotter verkade ta separationen med ro och det kanske framför allt är ungstoet Viljas förtjänst. Vilja har tagit hand om lilla Hlín hela sommaren och de verkar trivas mycket bra i varandras sällskap.
8 september
Idag hittade jag en skabbräv som sökt skydd och dött i vår maskinhall. Ingen vacker syn! Utrustad med skyffel och plastsäck så blev den buren långt ut på vallen och kremerad för att inte sprida smittan vidare.
13 september
Rena veterinärstationen på gården den här veckan. En av våra inackorderingar drabbades av fång och Hlín fick feber och blev hängig. Hlín fick dropp och prover togs eftersom vi misstänkte den fästingburna sjukdomen Erlichia. Proverna visade att hon har någon slags bakterieinfektion men däremot är det inte Erlichia. Eftersom flera ska gå i sjukhagar så har nästan alla hästar egen hage.
20 september
Nu mår hästarna bättre. Hlín har blivit van vid att vara fasthållen och ha grimma eftersom vi tar temp och ger antibiotika både morgon och kväll. Det enda hon inte uppskattar är den sura smaken av dofilus som hon får för att hålla magen i trim.
26 september