Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Juli månads händelser
Oväntat besök i trädgården! Från en granngård några kilometer bort hade några ungnöt förvirrat sig ända bort till vår trädgård. Som vanligt blir första åtgärden att se till att trafiken på vägen dämpas, så det blev att ställa upp bilen med varningsblinkers på. Snabbt var flera grannar på plats och kunde identifiera vems djur det var. Nyfikna och tämligen belåtna smaskade de i sig fallfrukt under våra äppelträd. När ägarna kom så gick allt mycket lugnt eftersom de hade med en duktig vallhund så de kunde gå vägen hem till sin egen hage.
15 augusti
I dag var det premiär för Vilja att ha ryttare på ryggen. Frivillig testpilot var vår dotter Cecilia. Vilja var som vanligt lugn som en filbunke och lufsade runt utan att protestera. Maria har grundat träningen inför detta en hel del genom longering och miljöträning.
13 augusti
Perfekta runda cirklar i vår havre! Kan det vara utomjordingar? Svaret var mer trivialt än så, Kerstin vår granne berättade att grävlingarna gärna gick i det havrefältet och åt av det de trampade ner. Det hade kanske varit roligare med en grön marsian...
18 augusti
Oj - döm om vår förvåning när vi kom hem och upptäckte att vi tröskat havren! Inte så stor skörd men det ser ut att räcka för att elda i vinter. Hösten kom plötsligt och när det är kallt på morgonen och vattnet varmt i Järnlunden så blir det rejäl sjörök.
29 augusti