Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
September månads händelser
Hlín har hunnit bli drygt fyra månader och börjar bli mer lik en riktig häst. Hösten slog till med riktiga järnnätter med is på hästarnas vattenbaljor. Vårt kastanjträd tappade både löv och kastanjer som en hagelstorm. Helgen fick användas till att kratta ihop tre stora traktorskopor med löv, allt från ett enda träd. Ännu finns det löv kvar!
15 oktober
Historiens vingslag slår tungt när man får utdelning från ett kvarts mantal i Kinda Häradsallmänning. Inga stora pengar men ändå välkomna. Jag visste inte ens att vi hade del i den förrän jag fick epost för någon månad sedan. Nu har jag läst på litet om häradsallmänningar. Det finns 60 i Sverige varav en tredjedel finns i Östergötland. De har rötter tillbaka till 1200-talet och finns bland annat beskrivna här: Populär Historia. Faktiskt ganska intressant läsning, praktisk vardagsjuridik när man inte kan komma överens!
19 oktober
Har upplevt stora väderomslag eftersom jag varit på en dryg veckas tjänsteresa i Florida med fuktig, regnmättad luft som var drygt 25 grader. Den tropiska stormen Noel förföljde mig hem men här i Törnevik blev det istället kyla och snö av ovädret. Här på gården har vi nu börjat utfodra med årets ensilage som verkar vara av utmärkt kvalité. Lilla Hlín är numera chipmärkt och vi väntar bara på registreringspappren från förbundet. Hon har verkligen lärt sig att utnyttja den creep-feed vi gjort iordning. Där kan hon äta både extra grovfoder och kraftfoder utan att de andra kommer åt att konkurrera med henne.
13 november
Strålande väder efter ett snabbt väderomslag så blev det -8°. Vi tog upp näten och båten idag, det hade redan hunnit bli litet is vid bryggan. Det var otroligt vackert på sjön eftersom det var helt vindstilla och frost i vassen. Fiskelyckan var kanske inte imponerande med en sutare och en gädda men man får vara nöjd ändå. Hlín har numera ett pass, förbundet var extremt snabba med registreringen.

Det stora som händer just nu är annars att ombyggnationen av vårt gamla kostall har kommit igång. Flitens lampa lyser till långt in på kvällarna och två tredjedelar av foderbordet är borta. Vi ska byta ut och flytta bärande pelare och slutligen ska två stora fölboxar monteras.

24 november