Augusti månads händelser
13 Sep
Kände mig som den gamle och havet idag, Hemmingways berättelse om kamp med den stora fisken hade vissa likheter. Efter att ha trälat hela sommaren med ett fiske som bara resulterat i mat till kycklingarna så slog det alltså äntligen till i morse. En femkilos gös, visserligen på nät. Fisken satt bara fast med tänderna så det var med nerverna på spänn som jag till slut fick upp den i båten. Enligt sportfiskare så räknas det inte om man får fisk på nät men för mig som husbehovsfiskar och använder allt jag fångar så var det välkommet.

Det har varit en lyckosam helg även om man undantar fisket. Havren blev tröskad i sista stund tack vare en mycket hygglig granne som ställde upp trots egen halmkörning.

Gick på fredagen en snabb sväng i skogen för att få litet svamp till en risotto. Då råkade jag på ett stort bestånd av trattkantareller som var fantastiskt stora och fina. Jag insåg att jag inte hade tillräckligt att plocka i så det blev att lägga in platsen i GPSen och gå tillbaka några timmar senare. Lyckades då plocka både en hel korg och en plastkasse full med trattkantareller på 40 minuter! Rena, fina och extremt lättplockade. Riggade upp mina myggnät med kupéfläkten under och har nu fyllt burkar med torkade svampar.

10 Okt
Äntligen en hel vecka då jag inte varit på resor i jobbet! Den senaste resan var en rundresa med start från Linköpings flygplats med mellanlandning i Amsterdam för att slutligen landa i Bryssel. Det är absolut inte min favoritstad i världen, det enda som jag uppskattar är Moules frites alltså kokta musslor med pommes frites. Nu tar det inte lång tid att äta en portion och då finns bara Bryssels nackdelar kvar. Nuförtiden är mina besök i Bryssel normalt behagligt korta, oftast bara en dag.

Efter Bryssel fortsatte resan vidare till Richardson som är en stad i utkanten av Dallas, Texas. Det var mitt andra besök där och den här gången körde jag bil, det slapp jag förra gången. Trots GPS och kartläsande kamrater så lyckades vi köra vilse flera gånger i motorvägsspagettin. Vi bodde på ett motell intill US75, vägen på bilden. Det som imponerar eller ska jag säga skrämmer mig är att trafikströmmen utanför hotellet aldrig minskade. Både dag och natt brusade trafiken tät. Här i Törnevik tittar man ut genom fönstret när man hör en bil, i Richardson tittar man ut om det blir tyst för då har världen gått under!

På tal om naturkatastrofer så har vi olika problem att brottas med här i världen. Förra söndagen var vi hemma hos en ingenjör vid företaget vi besökte. Han har en liten nystartad vingård, jodå det odlas mycket vin i Texas även om inte Systembolaget har det i sitt sortiment. Han höll på att bygga ett skyddsrum för tornado! Virvelstormarna är ganska vanliga på de stora slätterna i USA och sliter med sig allt i sin väg.