Juni-Juli månads händelser
17 Aug
Årets semesterprojekt blev ett trädäck med vindskydd! Bilden är inte riktigt rättvisande, Maria har hunnit måla utsidan faluröd och nockbrädan vit. Jag har också hunnit lägga kross runt kanten och i stort sett återställt den bit av gräsmattan som jag körde sönder med traktorn. Nu återstår bara målning av insidan av vindskyddet, hyllor och en bänk att förvara dynor i. Litet andra småprojekt och det vanliga underhållet har också tagit en hel del tid.

Trots arbetsinsatsen så har vi hunnit med att sola och bada en del under semestern. Eftersom jag i mitt arbete hela tiden träffar folk blir jag litet eremit under semestern när jag laddar om. Turligt nog så slutade både min jobbtelefon och min datoranslutning till jobbet att fungera precis lagom till semestern så ingen kunde få tag i mig på sju veckor!

Törnevik är fantastiskt vackert på sommaren men personligen föredrar jag nog sen vår och tidig höst. När Maria och jag var ute på Lillön och badade så var det nästan som att semestra på Essingeleden i Stockholm. Jag har aldrig sett så många snabbgående motorbåtar som drar vattenskidor och badleksaker på så liten yta förut. Otroligt nog skedde inga olyckor annat än att båtägarnas bensinpengar gick upp i rök.

31 Aug
Gräsänklingsveckan har tagit slut, Maria är tillbaka från en vecka på Island. Hon verkar ha ridit hästar som bara kunde en ridtakt - tölt och druckit byxvarm whiskey hela dagarna. Medan hon var på semester har jag tagit hand om hästar, höns och katt. Mina tappra försök med att fiska på lediga stunder gav inte mycket resultat. Några små braxen som blev kycklingmat var allt jag fick ihop under tre dagars fiske. Troligen det sämsta fiske jag upplevt sedan vi flyttade hit.

Trösten är att skogen är full av svamp och bär. Jag har plockat litet svamp och har hittat några ställen men ändå långt från det jag fann för någon dag sedan. Steg ur bilen och redan efter några tiotal meter så fan jag en samling kantareller och sedan en till och en till...

Efter att fyllt den medhavda korgen i en låda i bilen gick jag tillbaka och fortsatte. Två timmar plockade jag innan jag tvingade mig själv att sluta. Då hade jag fyllt två korgar och en plastkasse. När jag sedan kom hem så började det riktiga arbetet med rensningen. Klockan elva på kvällen avbröt jag och då var det fortfarande några liter kvar som var orensade.