September månads händelser
5 okt
Årets första höststorm har passerat. blåsten blev kanske inte så kraftig här men däremot så var regnet rent bedrövligt. Tack och lov så klarnade det upp mot kvällen. Annars så var helgen inte så tokig. Jag var ute i fredags och plockade svamp, trattkantarellerna fanns överallt och jag fick avbryta redan efter trekvart. Nackdelen med att plocka svamp är att det brukar ta längre tid att rensa än att plocka.

Vårt ungsto Vilja kom hem från träningslägret på Kullersbro och kan nu ytterligare en gångart, tölt. Jag tror hon tyckte det var ganska skönt att komma hem till de andra damerna i hagen. Gräset har nu nästan slutat växa och vi har utfodrat med ensilage under en veckas tid. Ännu har vi litet ensilage kvar sedan förra året, fantastiskt att gräs kan konserveras så väl inne i plastbollarna.

Bilden till höger från vallskörden för en månad sedan hittade jag i mobiltelefonen och visar utsikt från en traktor. Det är ganska underhållande för en tjänsteman som jag är att köra fram och tillbaka utan att behöva tänka längre än till nästa vändning.

Älglusflugan, överallt i skogen nu! Man hör bara ett kort brummande sedan sitter de där.
11 okt
Vilja var på sin första tävling igår. Visserligen bara en liten inofficiell mellan två ridskolestall med islandshästar men ändå mycket lik en stor tävling. Alla de otäcka sakerna fanns med: technomusik och speakerröst ur högtalare, hundar, barn och en massa andra hästar. Trots att både Maria och Vilja var på helspänn så gick allt riktigt bra. Det var en så kallad fyrgångstävling där häst och ryttare ska visa upp skritt, trav, galopp och tölt. Vilja har precis börjat ta sina första steg i tölt med ryttare så det var som förväntat hennes svagaste gren. Det var först när tävlingen var över och hon skulle rida ut från banan som hon fick till tölt.

Efter tävlingsinsatsen var Vilja lycklig över att få mumsa i sig ensilage och Maria fick en efterlängtad kopp kaffe.