Januari månads händelser
10 mars
Känns ibland som om man är mer i Stockholm än hemma i Törnevik. Den senaste månaden har varit ett enda långt arbetspass utan större återhämtningar. Ett litet avbrott blev det visserligen när vi drog till Stockholm med barnen för att gå på restaurang och därefter på musikalen Spamalot.

Man anar att även de innanför tullarna ser kvalitéer i det östgötska. När jag sprang in till Hötorgshallen för att handla litet godsaker till helgen så kunde jag inte låta bli att ta en bild av skylten här intill.
Lamm från Linköping är nog mer exotiskt ju längre bort man kommer!
20 mars
Våren är ovanligt tidig i år. På väg hem från Rimforsa igår såg jag tre tranor på en åker och idag så sjösatte jag båten. Det senare var kanske litet tveksamt eftersom det fortfarande finns litet rutten is längst in i viken. Maria och jag tog en lång eftermiddagspromenad på totalt en halvmil enligt GPSen till anslagstavlorna för att sätta upp information om aktiviteter i Hulta Kretsloppsförening.

Efter den fysiska aktiviteten under dagen så fick hjärnan en kulturdos på kvällen när vi åkte in till Linköping för att lyssna på Ebba Forsberg på Konsert & kongress. Hennes speciella röst passar speciellt bra till hennes svenska tolkningar av Leonard Cohens låtar. Hon hade med ett fyramannaband med riktigt duktiga musiker. Kul med livemusik en söndagskväll!
18 mars
Gårdagens svåra blåsväder gick hårt åt bygden, på väg hem från jobbet såg jag spårt av en avsågad gran som legat över vägen. På styrelsemötet i Kretsloppsföreningen fick jag även höra att plåttaket på Hulta Norrgård blåst av. Lyckligtvis förorsakade de flygande plåtarna inga skador på folk och fä. Här hemma fick vinden oss att inse att begreppet självdragsventilation kan betyda olika saker. Timmerväggarna är som sagt inte helt täta...
20 mars
Insåg inte förrän dagen efter att det var en smygpremiär av filmen Hungerspelen/The Hunger Games som vi såg igår. Riktigt bra, inte bara spänning utan även en tänkvärd historia. Litet som en blandning av "1984" och "Flugornas Herre". Maria brukar alltid vara skeptisk till filmer över två timmars längd med sci-fi tema men även hon verkade nöjd!