Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Februari månads händelser
I går provade Maria att rida på Vilja. För säkerhets skull så fick jag gå bredvid och höll Vilja i ett grimskaft. Det känndes litet som ponnyridning när jag gick bredvid och ledde hästen och det var ungefär lika händelselöst vilket är positivt när man rider in en häst.

Bygget av hönshuset stannade upp litet i lördags eftersom batteriet till min skruvdagare föll ner på betongen och sprack. Åkte in till Linköping för att försöka köpa ett nytt batteri men svaret var att det inte fanns hemma men att man självklart kunde beställa hem - batteriet skulle bara kosta 800 kronor!!! Gick in på Biltema och köpte deras dyraste skruvdragare för 369 kronor...

Nu kunde jag fortsätta arbetet, fick visserligen en paus i arbetet ytterligare några timmar medan batteriet till den nya skruvdragaren laddades. Nu börjar det mesta av väggar, dörrar och fönster komma på plats i hönshuset och sedan är det bara målning och inredning som återstår.

3 mars
Arbetet med hönshuset kunde avslutas under påsken. Man arbetar aldrig så bra som under press heter det ju. Jag hade hittat en flock höns till salu på blocket straxt innan påskhelgen. Det finns sällan vuxna höns att köpa och fler köpare än säljare så det gällde att slå till snabbt. Nackdelen var att det var fler än vi planerat, flocken bestod av 28 höns och fyra tuppar. Rask sålde vi dock av fyra höns till en annan spekulant.

Igår trotsade jag väglaget och gav mig ut på oplogade vägar med hästtransporten för att senare under dagen hämta hem hönsen. Handlaget satt förvånande nog i sedan barnsben när det gällde att fånga in hönsen i deras gamla hem. Det är drygt trettio år sedan jag hanterade höns senast, det var nog någon gång på tidigt 70-tal som vi la ner hönseri och slaktkycklinguppfödningen hemma. Transporten hem med hönsen förpackade i flyttlådor blev faktiskt helt odramatisk och de fanns sig snabbt tillrätta i sitt nya hem. Nu hann de inte utforska så mycket innan det blev mörkt och det blev läggdags för hönsen. När jag senare på kvällen tittade in så satt de på sittpinnarna och sov lugnt.
26 mars
Vilja, ungstot, är på utbildning! Hon är hos Malin på Kullersbro för att lära sig hur man gör för att bli riden på. Samtidigt blir det antagligen en välbehövlig bantningskur. Hon har visserligen gått ner en del i vikt men litet till skadar nog inte.
I helgen så fortsatte arbetet kring hönsen med en rastgård utanför. Stommen och dörren är hittills klara och det är inte speciellt mycket kvar för att det hela ska vara komplett. Det mest fantastiska är att hönsen verkar trivas och värper ägg på löpande band så vi får nog börja sälja av överskottet.
31 mars