Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Januari månads händelser
Nu har vi invigt stallet på riktigt! Alla fyra hästarna fick komma in i väntan på vår hovslagare. Eftersom hela flocken var samlad var alla hästarna lugna som filbunkar. Hlín som aldrig stått i box tidigare såg sig litet storögt omkring i början men med mamma vid sin sida så var allt OK. Däremot blev det litet rörigt när hästarna skulle tillbaka till hagen. Eir som har stått stilla i några veckor nu hade mycket spring i benen och slet sig från Maria. Efter några repor över vår gräsmatta och ett varv ut på den plöjda åkern blev han åter infångad. Gräsmattan var så vattensjuk av all nederbörd att Eir sjönk ner en decimeter med hovarna.

Resultatet av Eirs utflykt, utom spåren i gräsmattan, upptäckte vi först i går morse. Han hade lyckats kröka höger framsko så att nytt besök hos hovslagare var nödvändigt. Retfullt när han precis var skodd!

Hovslagare, lördag och tappsko kan ibland vara en omöjlig kombination. Nu löste det sig ganska smidigt eftersom vi kunde få komma med hästen till en som bor i närheten. Dagens oväder kulminerade när vi skulle iväg med hård vind och en decimeter nysnö. Det är i dessa lägen man är glad att man har en stor fyrhjulsdriven dragbil.

3 februari
Den här månaden har bara rusat förbi, jobb på dagarna och på kvällar och helger bygger vi på det blivande hönshuset. Vi har avsatt ett lämpligt utrymme i ladugården, eller kanske det ska heta stall nuförtiden, där det någon gång funnits höns. Det fanns till och med en lucka kvar i ytterväggen!

Allt är inte arbete. I helgen var Maria med Albina på Stenholmen för att träna. Albina har en bakgrund som akrobat i transporten, hennes första resa när vi hämtade henne var ju ett äventyr då vi fick riva hela inredningen i transporten eftersom hon klättrat över frambommen. Sedan dess har vi bytt till en ny transport med möjlighet att fälla bommarna utifrån. För att ha bättre koll på vad hästarna har för sig hade jag också installerat en trådlös kamera inne i transporten för någon vecka sedan. Tur var väl det eftersom Albina lyckades klänga över bommen två (!) gånger på vägen hem från Stenholmen. Hon verkade inte på något sätt rädd eller orolig utan det såg mest ut som hon blev otålig över att vi aldrig kom hem. Fördelen med kamera och yttre bomfällning är att vi fick ner henne inom en minut varje gång.

27 februari