6 mars
Den här helgen inleddes med årmöte i Hulta Kretsloppsförening med förvånansvärt många deltagare trots konkurrens av både skid-VM på TV och solsken ute. För mig är det litet extra pyssel eftersom jag är sekreterare men det är inte speciellt betungande i en så liten förening. Mer slitsamt blev det nu idag. Jag hann med både att köra litet ensilage och gödsla ut ligghallen. Typiskt nog så fick jag "soppatorsk" på traktorn så jag fick åka till Rimforsa för att köpa mer diesel. Det var ovanligt tungt att få ut gödseln eftersom den hade frusit till stora block på sina ställen.

Dagen avslutades med att Hlín efter att longerats en stund för första gången fick en ryttare på ryggen. Jag ledde runt Hlín med Maria på ryggen ett par varv i padokken. Allt gick lika lugnt som vilken ponnyridning som helst.
13 mars
Våren börjar märkas, idag var det flera plusgrader och vindstilla vilket gjorde att det kändes riktigt varmt. Ännu varmare blev det när man fick arbeta med kroppen. Vi har beskurit äppelträden nu i helgen och idag så passade vi på att köra bort gödsel från vinterhagen. Nu är det inte bara arbete utan även litet nöje som man ska hinna med. Jag och Maria var på bio igår och såg The Kings Speach, en riktigt bra engelsk film. Det var ganska stillsamt i Linköping eftersom det samtidigt var final i melodifestivaluttagningen på TV. Vi avslutade kvällen med att gå på den nyöppnade japanska restaurangen Shinnori. Vi provade yakiniku, ett slags bordsgrill och åt oss mätta på både kött, skaldjur och grönsaker. Trevlig restaurang men den ligger konstigt placerad två trappor upp i en anonym uppgång mitt emot Filmstaden.
Det är nog lugnare att uppleva japan på hemmaplan än att åka dit med tanke på den stora katastrofen. Att samtidigt drabbas av jordbävning, tsunami och kärnkraftshaverier måste vara otroligt påfrestande.
18 mars
Allt verkade hända den här veckan. Först blev Marias häst Saeta rejält halt i början av veckan. Jag var som vanligt tvungen att resa iväg, två dagar i Stockholm, och kunde därför inte vara till stor hjälp. Tur i oturen var att det visade sig vara en hovböld och inte något värre som exempelvis hovbensfraktur. Saeta har fått stå i box och de andra hästarna har turats om att stå i boxen bredvid så hon fick sällskap.
Mitt uppe i pysslet med hästar i box och det merarbete som blir då så fick vi rycka in som hönspensionat. Hönshuset hos våra grannar i Pukeberg hade påhälsning av Mård som hade ihjäl hälften av deras höns. Jag fick snabbt rycka ut och fånga in de överlevande och inackordera efter bästa förmåga här hos oss för att inte alla skulle bli rovdjursmat.
Veckan avslutades med ett återfall i vinterväder med dryga decimetern nysnö. Nu blir nog inte snön långvarig, det ska bli riktigt varmt enligt prognosen. Hästarna fick nya skor idag; Hlìn fick för första gången skor som förberedelse för inridningen som ska inledas på Kullersbro efter helgen.
4 April - Solstollar!!! Helt utslagna i solskenet i hagen.