20 Feb

Sadelkammaren har genomgått en förvandling från att ursprungligen ha varit mjölkrum. Varmare och mer ombonat blev det genom att ta bort en dörr och ersätta med ett fönster, isolera ytterväggen och klä väggarna med lträpanel. På bilden till höger ser man hur det såg ut i mjölkrummet när vi kom hit till Aspegården. Nu i helgen kunde vi flyttade vi in sadlar och prylar fast det inte är riktigt klart. Elektrikern blir en vecka försenad på grund av influensan och kommer inte förrän denna vecka. När han är klar så blir det en liten paus i arbetet med sadelkammaren till dess att det blir varmare ute och vi kan gräva från fördelningsbrunnen för vatten till stallet. När vattnet är indraget så ska det hela avslutas med ett golv med garageklinker istället för betonggolvet med alla golvbrunnar.

Allt är inte hårt arbete, vi hann med att roa oss med en tidig lördagsmiddag på de Klomp innan vi fortsatte till teatern för att se musikalen Chicago.

Minus 23 när vi gick upp i morse! Den här vintern verkar bara bli bistrare och bistrare. Visserligen så kompenseras vi med strålande solsken på dagarna nu när högtrycket parkerat sig. Dagen började med storstädning hos hönsen. I går försökte jag mocka ut hästarnas ligghall. Gödseln i ligghallen var bottenfrusen så det projektet får vänta till värmen återvänder.

Efter arbetet i hönshuset gav jag mig ner till viken med pimpelspö och isborr i högsta hugg. Vindstilla, solen värmde och isen var nästan halvmetertjock så jag höll mig varm. Fisket blev tyvärr mer intensivt än förväntat. Redan i första hålet högg en större fisk än planerat, troligen en gädda, som drog iväg med pirk och lina. Van som man är vid sommarens grova spinnfiskelinor så tog jag i för hårt när jag skulle bromsa in bytet så där försvann både gäddan och den ena av de två pirkar jag hade med mig. Balanspirken jag sedan försökte med i några hål var inte lika lyckosam. Dagens resultat av fisketuren blev därför bara litet solbränna och motion av isborren.

Väl hemma fortsatte motionen med att jaga runt Hlín i paddoken. Maria har börjat träna henne inför inridningen. Därför så var longeringsövningen idag inte svår för varken mig eller Hlín trots att jag var litet ringrostig i hästhanteringen. Som motion är det ganska effektivt att springa efter en häst i decimeterfjup snö, speciellt när man har på sig vinteroverall och kängor.

30 Jan