1 Maj
I kyla och blåst stod vi på Stenholmen och tittade på hingstvisningen. För egen del var det främst för att titta på pappan till vår häst Hlín: Isar fra Keldudal. Det är han som syns på bilderna. Vi såg förstås även en del saluhästar i okika prisklasser. Ibland är det priser som gör att man undrar hur mycket pengar man kan lägga på en hobby. De flesta hästarna hade normala priser, vilket för islandshästar innebär 50 000 till 70 000 men för ett fint sto begärde man 250 000 kronor!
9 Maj

Efter ett kort bakslag i våren med tungt snöfall i torsdags så blev det åter högtryck och sommarvärme till helgen. Mycket som ska hinnas med här hemma, jag fick trots allt några timmar över att hjälpa grannen att putsa en vall och lasta gödsel. Sedan till kvällen gjorde jag något som jag inte gjort på tio år, Maria lurade upp mig på en häst och vi red en sväng runt bygden. Det straffade sig så klart efteråt med muskelvärk i alla delar av kroppen som normala människor inte använder.

Söndagen blev hemvändandets dag för vår unghäst som varit på inridning i sju veckor. Efter en varm och svettig tur i hästtransporten så fick hon återvända till kompisarna i hagen.

Igår släppte vi hästarna på sommarbete i hagen vid Sjögården.
22 Maj
Perla har för första gången haft Maria som ryttare på ryggen. Maria och jag börjar bli riktigt vana vid att ta de första stegen i hästträningen. Idag gick jag med röjsågen och putsade längs stängslen här på gården - könt att ta i med kroppen! Behövs verkligen med något som inte har med jobbet att göra. De här sista veckorna innan semestern brukar bli extra intensiva. Nu är det dock nära, jag har bara en vecka kvar innan en lång semester.
12 Juni
23 Juni

Semestern inleddes med heldagsregn i söndags, då det enligt grannen föll 52 mm med regn. Litet småskvättande på måndagen och sedan ytterligare en riktigt rejäl regnfront. Det är litet stressande att sitta inne och titta på regnet på fönsterrutan när man helst skulle vilja köra in ensilage och hö. Mitt andra projekt, som bara hann påbörjas, är att måla sadelkammarens fasad. Det blev ju en del ny grå betongputs när vi murade igen en dörr som nu ska bli vit. Enda fördelen med vädret är väl att man tvingas ta itu med inomhussysslor som att städa maskinhallen.

Jag hittade några bilder på årets skatungar som kom ner från kastanjen utanför huset. De drev runt hemma hos oss några dagar och syntes sedan till hos grannen. Litet osäkert om de överlevde, det är en tuff värld innan de blir flygfärdiga.