22 april

Nu har vi varit till Kullersbro och hälsat på vår unghäst Hlín som är på inridning. Hon har utvecklats otroligt bra och jag var förvånad att hon redan gick så rent i gångarterna. Maria var förståss uppe i sadeln och red en stund också efter att Malin visat vad Hlín kunde. Hlín får vara kvar på inrdidning någon vecka till, sedan blir det mer träning här hemma.

Med våren kom värmen och solen, när jag var ute och reparerade stängslen så var det runt tjugo grader i skuggan. Det blev svettigare än väntat att slå ner stängselstolpar som tjälen tryckt upp under vintern. I hönshuset är det full fart på äggläggningen så här i påsktider och vår första kull med kycklingar kläcktes för några dagar sedan.

17 april
Nu är vi hemma igen efter en veckas semester på Cefalu på Sicilien. Det är en vågad chansning att åka till Medelhavet så här tidigt på säsongen men vi hade en otrolig tur. Vädret var strålande för att vara i början på april med 23-25 grader värme och badbart fö oss nordbor i vattnet. Till och med världskriserna i form av Libyenkriget var på vår sida eftersom flyget styrdes om till Palermo vilket gjorde att bilresan mellan flygplats och hotell blev nästan än timme kortare än beräknat. Skönt med ett bra hotell med både välutrustad träningslokal och trevlig frukostbuffé.
Vi hade hyrbil och åkte på flera litet långre utflykter, både jag och Maria är rastlösa själar som inte klarar många timmar stilla i en solstol. Min personliga favorit var småvägarna längs kusten och sedan upp i de höga bergen. Snön låg fortfarande kvar på sina ställen! Krokiga, smala vägar och en del tjälskott men allt verkade blomma när vi var där, mest imponerande var ginstbuskarna och alla citrusträd.
30 april
Lätt panik utbröt via SMS och telefon igår när det upptäcktes att vår unghäst Freyja var helt igensvullen kring mulen. Vad det verkar så är det ett huggormsbett som hon drabbats av. Nu går vi i väntans tider för att distriktsveterinären ska dyka upp. Freyja verkar mest vara arg över att hon inte kan äta eftersom inte läpparna lyder. Vi däremot är mer bekymrade över att hon ska få i sig vatten. Nu får hon stå inne i box tillsvidare och vila trots att det är det tråkigaste hon vet. Trots att Freyja är så gammal så står hennes mor Albina ute i hagen och ropar för att ha koll på var hennes "föl" är.
Nu litet längre fram på dagen har veterinären varit här. Som oftast så räcker det att hota med sprutor och mediciner så piggnar hästar till. Så även denna gång, när veterinären var på väg ut till bilen för att hämta rakapparaten för att kunna sätta en kanyl så började Freyja dricka vatten och piggna till. Till slut fick hon komma ut till de andra i hagen och lyckan var fullständig bland hästkompisarna.