April månads händelser
16 maj
Min egen insats i vårbruket begränsade sig till att beställa arbete från maskinstationen och köpa vallfrö på postorder. Vi sår som tidigare gånger en fröblandning som får de som hjälper oss med att så att bli alldeles kallsvettiga eftersom fröna är av så olika storlek. Från de allra minsta klöverfröna till stora pimpernellfrön. Man skulle kunna tro att vi valt frösorter för att få så vackra namn på växterna som möjligt: kärringtand, humlelusern, timotej, kummin, cikoria och svartkämpar.
Törnevik kallas ibland också körsbärsdalen. Just nu blommar alla körsbärsträden för fullt, precis lagom till pingshelgen som stundar.
26 maj
Full fart på bredbandsprojektet. Efter mötet som jag kallade samman i Missionshuset har vi organiserat oss i mindre grupper för att det ska gå att få entreprenörer med så kort varsel som krävs. Sjögården och Aspegården samarbetar och vi har beställt utsättning under nästa vecka för att "vår" grävare ska kunna börja under första veckan i juni. Det är när man börjar mäta och räkna som man inser att det går åt en hel del material. Bara för vårt lilla delområde går det åt nästan en kilometer slang. Materialet är gratis som tur är så vi behöver bara betala grävningen. Claes och jag var vid materialupplaget en kväll under veckan och inspekterade med viss bävan de enorma slangrullarna som vi ska hämta nästa helg,