Jan-Mar månads händelser
7 april
Tjällossning! Kalla nätter och soliga dagar har gjort att vintern inte släpper sitt grepp. Vi drabbades av tjällossningens effekter när vatten slog upp ur en golvbrunn i pannrummet. Trots flera dagars eget felsökande och samtal med Baxi så är det fortfarande elfel någonstans i vår pelletspanna. Vi eldar i köksspisen och vår lilla varmvattenberedare under trappen fixar varmvatten så det är inte så stort problem.
Vår hästtransport kom väl till pass när vår son skulle flytta in i sin nya lägenhet. Bar sängar och soffa fyra trappor, hissen var litet för liten för de stora prylarna.
10 april
I går var vi i Rimforsa och såg filmen Vardagsrevolutionen. Spännande att se hur andra som valt att bo på landet resonerar, baserat på vardagsfilosofi som många av mina grannar nog känner igen sig i mer eller mindre.

Elektrikern var här i morse och felsökte vår värmepanna, var motorn till pelletsmatningen som brunnit. Väntar på delar...
17 april
Äntligen är pannan lagad! Samtidigt kom vårvärmen när jetströmmarna vände, nu är det plötsligen fuktigt och 12-15 på dagarna och frostfritt på nätterna. Sommardäcken åkte på Marias och min bil. Till helgen så ska det bytas däck på barnens bilar, släpvagnen och snökedjorna på traktorn ska också väck.
24 april
I söndags gick jag ner och sjösatte båten. Det var inte så att jag satte båten i sjön utan det blev ovanpå eftersom det fortfarande var is på sjön. När jag tittade ut i morse så såg jag att nattens stormvindar brutit upp isen och det var helt isfritt i viken.
29 april
Vi har just kommit hem från en kort semester i Venedig. Här döljer man inte hästköttet i lasagnen! Fin hästbiff skyltade man med i butiken intill fisk- och grönsaksmarknaden. Däremot verkar man ha konstiga tankar kring skyltning i Italien. Vägarbete, mitt i farleden? Ganska bra väder, god mat och gott vin fick vi i alla fall.