april månads händelser
5 maj
Claes och jag håller på och sätter nya stängsel i en hage på andra sidan landsvägen. Otroligt vackert och kuperat med utsikt över gården. Som omväxling till alla hårt beskurna och tuktade fruktträd står det i kanten av hagen en liten vildapel i full blom. Som en japansk målning i rosarött när jag var och tog bilden, nu några dagar senare blekt laxfärgad med massor av bin som surrar runt. Idag så satte vi 150 nya stolpar runt hagen och vi ska om någon dag fortsätta med isolatorer och tråd.
17 maj
Ällingar (ankungar) är ett nytt inslag här på Aspegården. Köpte ett tjog ägg avelsägg på postorder för drygt en månad sedan. Nu har hittills åtta stycken mycket pigga pekingankor kläckts och det piper fortfarande från kläckaren så någon eller några till kan det nog bli.

Valborgshelgen bjöd på fantastiskt väder med sol och riktigt behaglig temperatur. Maria och jag besökte den lokala elden vid Sandebo som kretsloppsföreningen anordnar. Grillkorv, tipspromenad och goda grannar - trevligt!
28 maj
Maria och jag var till tandläkaren med Hlin och Saeta. Båda hästarna skötte sig exemplariskt trots att det är sju mil från Törnevik till Söderköping där tandläkaren har sin klinik. Fina tänder och inga hål!