2 maj
8 maj

Nu laddar hela bygden för Klas 50-årsfirande! I måndags så reste vi det stora tältet och i morgon så går festen av stapeln. Väderleksprognosen hotar med regn men som tur var så sken solen när vi reste tältet.

Vi flyttade Hlin, Perla och Freyja till hagen vid Sjögården och vi fick istället hit Klas får och lamm. Freyja som för första gången är borta från Albina skriker inte så mycket som vi befarade.

Idag köpte vi nya rosor eftersom vintern tog de som var bredvid verandan. Vi passade på att köpa krukor och blommor till altanen också. Eftermiddagen ägnade jag åt att fortsätta stängslingen av stycket vid Limmerträsket.

Mycket småfixande har det varit de senaste dagarna. I fredags var elektrikern här och monterade strålkastarna över ridbanan. Nu är det ljust på kvällarna så att vi kunde inte testa riktigt förrän ganska sent på kvällen. Verkade blir riktigt bra ljus med två 400 watt

I går klippte jag gräsmattan för första gången i år, det var nog tur eftersom det regnar intensivt idag. Maria och jag tog på oss våra regnställ och reparerade stängslet i hagen vid Sjögården. Det finns alltid små saker som går sönder och längst bort i hagen hade ett stort träd fallit över stängseltråden. Planen är att unghästarna ska få gå där redan om ungefär en vecka.
13 maj

Alla var där...

Så många har jag nog inte sett samtidigt här i Törnevik som igår när Klas i Sjögården firade sin 50-årsdag.

Grattis Klas! Trevlig stämning, god mat och bra rock!Mer blandade bilder från festen finns på Flickr.
Vi har haft den första riktiga användningen av ridbanan idag när Malin var här och i ett strålande väder instruerade fyra ivriga elever till häst. En liten bildkavalkad finns på Flickr. Måste dom köra så det ryker verkar Albina tycka...
15 maj
31 maj

Bävrar?

När jag gick runt med röjsåg med gräsklinga för att putsa det gräs som vuxit upp kring elstängslen kom jag till den stätta som vi har längst upp i hagen mot villorna. Trappsteg som var helt eller delvis avätna och rejäla bitmärken på sidorna. Nu tror jag inte att det handlar om en invasion av bävrar utan det var nog våra uttråkade hästar som satte tänderna i virket. Med tanke på den mängd tryckimpregnerat virke som hästarna i Sverige sätter i sig är det nog tur att vi inte äter så mycket hästkött.