Mars månads händelser
14 apr
I dag sjösatte jag båten, isen på sjön har idag äntligen gått upp även här inne i Törneviken. Det har varit en ovanligt envis istid i år. Jag försökte redan för några dagar sedan att vända båten men vattennivån i sjön var hög och mina stövlar otäta så jag fick ge upp. Som vanligt med läckande stövlar så rann vattnet in men inte ut. Efter att letat i flera butiker efter vettiga gummistövlar hittade jag till slut ett par finska Nokia på Öhammars. Höga, mjuka skaft och behagliga så att man kan använda dom en hel dag.

Med mina nya stövlar kunde jag med mindre än en decimeter marginal till stövelskaftens överkant vada fram på vägen som leder till båten och tippa den på rätt köl. Bryggan ligger under vattenytan så jag fick förtöja vid den gamla björkstubben istället.

24 apr
Och när begrep du att du missade Linköping....

I onsdags var jag i Stockholm som så många gånger förut. Det som var litet speciellt var att mötet slutade litet senare än vanligt och jag reste med ett tåg som jag normalt inte brukar använda. X2000 är ganska ofta min arbetsplats så jag satt som vanligt fördjupad i tankar, lutad över datorn. När tåget stannade till första gången utgick jag självklart från att det var Norrköping. Sneglade bara åt sidan och såg ett stationshus. Först en kvart senare insåg jag att det var Linköping som vi passerat. Aj då, kanske får stiga av i Mjölby och ta första tåget tillbaka. Enda problemet visade sig vara att tåget inte stannade där. Jag sökte upp konduktörerna som såg lätt roade ut och berättade att tågets nästa stopp var Hässleholm! De visade sig vara mycket förstående och fick tågföraren att stoppa tåget som hastigast i Nässjö. Nu hade jag att fördriva dryga timmen till nästa norrgående tåg. Kvällsmat på stadens pizzeria och sedan tillbaka till stationen. SJ hade fått problem med tågen så jag fick vänta ytterligare en timme på Nässjö station. Till slut kom jag äntligen hem, halv tolv på natten. Medveten om att jag skulle upp klockan fem nästa morgon för ytterligare två dagar i den kungliga huvudstaden.

I förra helgen fiskade jag för första gången för säsongen. Två stora lakar, tre gäddor, några abborrar och ett par små braxen. Vattenståndet i sjön är så högt att jag bundit fast båten vid fårstängslet intill parkeringen. På vägen ut mötte jag en liten gädda som simmade där gräsvägen är!

Valborgsmässoafton
En för årstiden riktigt varm kväll vandrade vi till ängen vid Missionshuset i Hulta där Kretsloppsföreningen anordnade en trivsam samling med brasa, sång och tipspromenad.