April månads händelser
17 maj
Inget är som väntans tider heter det ju. Fast man kan bli trött på att vänta på att Albina ska få sitt föl. Enligt ultraljudet som gjordes förra sommaren så borde det varit dags för flera dagar sedan. Nu börjar jag undra vilket som kommer först, kläckning av äggen i äggkläckningsmaskinen eller fölet. Nu kan man ju inte sitta och stirra på en häst hela tiden så vi var på fest för en av Marias jobbarkompisar som fyllde år, festens tema var 80-talet så det var att snabbt fynda i garderoben. Jag har arbetat nästan oavbrutet sista tiden så min klädsel blev kanske inte så planerad på grund av tidsbrist. En del andra hade lagt ner betydligt mer arbete på att återvända i stil till 80-talet. Vi åkte tillsammans med Mona och Göran från Kopparhult och på bilden kan man se dem tillsammans med Maria vid fördrinken, innan bilderna blev suddigare...
24 maj
Äntligen! Efter, som det känns, oändlig väntan födde Albina ett stoföl. På bilden är Albina omgiven av sina döttrar; Hlín till vänster och Freyja till höger.

Helgen har varit fylld med nytt liv, kycklingarna hann först, 16 stycken små pigga krabater som nu huserar i stallet under en värmelampa.

30 maj
I ett strålande väder genomfördes vårritten från Aspegården till Trollegater. Kanske ska kallas den traditionsenliga ritten eftersom det varit vårritt årligen sedan vi flyttade hit. Ett glatt gäng från Kullersbro i ett otroligt grönt Törnevik.

På kvällen så flyttade de flesta av våra hästar till skogs i den stora hagen ovanför Sjögården.