Maj månads händelser
28 juni
Äntligen semester! Hela juni har för min del bestått av farande kors och tvärs. Jag har hunnit med att vara i Enköping, Bryssel och en vecka i Cedar Rapids, USA. Sedan har resten av tiden bestått av ett ständigt - nio gånger under juni månad - pendlande till Stockholm. Allt detta gjorde att arbetet hemma på Aspegården har legat nere, jag fick till och med leja bort delar av vallskörden.
Alla kissande statyer i Bryssel? Alla tittar på den kissande pojken, nästan ingen letar rätt på den kissande flickan. Den kissande hunden återstår för mig att leta upp, de andra två har jag sett!
1 juli
Semester kallas det visst, men det började med något som mer kan liknas vid arbetsläger! I fredags när jag kom hem från Stockholm så kastade jag mig ut med traktor och slåtterkross och slog vallen ovanför gården. Med strålande sol, trettiogradig hetta och blåst så torkade det snabbt och jag kunde bärga under måndag och tisdag. Det blev mer än jag räknat med så det var tur att vädret höll sig. När allt var under tak så kom första regnskuren under natten till onsdagen och nu har åskan och regnet precis dragit förbi. Idag blev den första vilodagen, jag satt på verandan med en bok och kände efter var i kroppen jag hade mest muskelvärk.

I söndags fick jag även äran att hjälpa Maria att hämta en ny häst, Saeta. Ett fyraårigt sto som inte åkt hästtransport förut. Med stor försiktighet, vilket nog retade upp en och annan stressad bilist som hamnade bakom vår transport, tog vi oss hem utan missöden. Trots att hon blev väl mottagen av de andra hästarna i hagen så lyckades hon trampa av sig en hästsko. Retfullt när allt annat gick så bra. Hovslagaren har vägarna förbi imorgon så det ska nog fixa sig.

5 juli
"Howdy!"
Gårdagen blev rena vilda västern. På förmiddagen så skulle Albina och hennes föl Freya fångas in för första gången. Att få tag på ett skyggt litet föl första gången är en rodeo i miniformat samtidigt som det är en viljornas kamp. Ett sex veckors föl väger inte så många kilo men består redan av mycket muskler och långa starka ben. Värmen gjorde att det blev en svettig övning både för mig och Freya, men med ett stadigt grepp om fölet och med mamma Albina före så kunde vi gå in i stallet.

För att fullfölja westerntemat så avslutade vi kvällen på Countryfestivalen i Ydre där vi avnjöt svensk sommar när den är som bäst. Ljum sommarkväll med scenframträdande, öltält och en normalberusad husvagnssemestrande blandning av folk. Skillnaden mot en festplats vid midsommar var att man hade stetsonhatt istället för blomsterkrans och dansade indiandans istället för små grodorna.

17 juli
Efter en kort minisemester i Köpenhamn, som enligt färska uppgifter är världens sjunde dyraste stad att besöka som turist, är vi åter hemma på gården. Det där med dyrt kan jag bara bekräfta, krogbesöken kostade lika många kronor som hemma i Sverige. Skillnaden var att det var danska kronor som var värda cirka 1,50 svenska så det blev ett djupt tag i plånboken. Trots priserna var det trevligt och vi hann se både Köpenhamn och museumet för modern konst Louisiana som ligger underbart vackert vid Öresund.

Nu har vi kört igång så sakta med vad som så småningom ska bli en uteplats fast det just nu ser ut som början på en svimmingpool. Vi gräver bort gräset och leran under köksfönstret. När man ska flytta på blöt lera så är man glad över att ha en traktor! Runt tio traktorskopor med lera har jag fraktat bort och i nästa vecka blir det dags att fylla hålet med bärlager. För att få litet avbrott i grävandet så har jag litet mindre snickeriprojekt på gång som att sätta nya lister runt ytterdörren och annat.

28 juli
Zzzzzz.....

Överallt dessa myggor! Till för några dagar sedan var det ett rent nöje att vara ute men nu finns myggor både ute och inne. Enda trösten är att det finns mer blåbär än myggor. Jag har aldrig sett så mycket blåbär och är egentligen måttligt road av att plocka. För några dagar sedan var Maria och jag ute under en timme och plockade flera liter, det var innan myggorna kom. Personligen tycker jag mer om att plocka svamp. De enda bär som jag kan tänka mig att plocka är faktiskt vildhallon eftersom man slipper böja sig dubbel. Har visserligen bara plockat några deciliter vildhallon men de var ganska fina.

Tyvärr räcker aldrig tiden till på semestern. Jag har kommit en bit på väg med att regla upp trädäcket utanför köksfönstret och vi har skrapat, borstat och börjat måla den sida av garageboden som är mest solblekt. Det blir litet rödfärg men framför allt så ska portarna till bodarna få ny färg. Mellan allt arbete så har vi hunnit med både en utflykt till Vadstena för "nostalgiafton" tillsammans med våra grannar Karin och Klas. Grillbuffé och gamla bilar! Maria och jag var också på vandring längs Östgötaleden runt Svensbo med matsäck.