Maj månads händelser

27 juni

Tjänsteresa till Bonn. Mötet på Frauenhofer slutade litet tidigare än planerat så det blev till att driva runt i Köln i väntan på flyget hem. Domkyrkan i Köln är imponerande!
Vacker vy med solnedgång över Östergötland sedd från kvällsflyget från Amsterdam.

6 juni
Bara någon dag gamla ankungar. Allt är farligt i ankornas värld och är man liten så blir det både stort och farligt på samma gång!
13 juni

Alltid lär man sig något! Tillbringade dagen på Länsstyrelsens kurs i byggnadsvård. Kursen hölls på en gammal gård på Vikbolandet där husen hade stort behov av åtgärder. Husbock, hästmyror och människor hade gått hårt åt det mesta. Man kan inte hinna med allt på bara en dag så jag satsade på att lära mig mer om att renovera fönster.

Efter kursen gick färden hemåt via Stegeborgsfärjan och Söderköping för att därefter snabbt snygga till mig för byfest i Törnevik. Festen samlade i stort sett alla från Törnevik, både sommargäster och åretruntboede: Alla förundrades och förvånades av den otroligt duktiga magikern som underhöll oss.

20 juni
Vi firade den regnigaste midsommaren i mannaminne. Mellan skurarna kunde vi ta några korta promenader i stövlar och regnställ. Grönt och skir grönska men inte någon riktig sommar.