April månads händelser

18 maj
Långhelg med extra semesterdagar tillbringade vi på Hooks Herrgård för spaupplevelse och god mat. När vi kom hem så blev det ridträning med Albina på Uggletorp - alldeles snurrig i huvudet efter att vi ridit runt, runt i trav. Sedan litet förberedande pyssel inför uppfräschning av ladugården. Hämtade virke hos bygdens bondsåg för att byta ut litet på fasaden.
10 maj
Skifteslaget ryckte ut med motorsågar och röjsågar för att röja al och vide som börjat växa till sig i storlek nere vid Ångsågsplanen. Efter att släpat samman allt ris i två stora högar blev det en stunds gemskap kring grillkorv och kaffe. Mänden ris överträffade nog de flestas förväntningar så det pustades en del även bland vant skogsfolk, Belöningen blev, utöver motionen, en fin utsikt över Törnevikenviken.
25 maj
I turbofart målade ett gäng glada gubbar från Ödeshög både ladugård och garage med rödfärg. Som tur var hade vi bett att de även skulle skrapa och måla vindskivor och fönster på gavlar och baksida. Gavelspetsarna är hööööga! Får se imorgon om färgen fortfarande sitter kvar...
21 maj
Kort tjänsteresa till Grenoble via Geneve för att vara med i en styrgrupp för forskningsprojektet MISTRAL. Helt obegripligt ämne och jag kände mig som den tjusiga grisen jag hittade på kvällspromenaden!