Maj månads händelser
17 juni. Mitt i vallskörden havererade min strängare, turligt nog kunde jag låna grannens. Efter kort instruktion eftersom hans strängare fungerade litet bakvänt mot min så fick jag ihop strängar innan balarna skulle plastas. När jag fick tid att demontera min trasiga maskin så kunde jag konstatera att den var bortom all räddning. Fram med plånboken och köpa en ersättare. Denna gång blev det en fabriksny maskin.
Torrt och varmt väder så jag passade på att måla snickerierna på vår veranda. Vid fasadbyte byttes några räcken och då hade proffsen använt vattenbaserad oljefärg som efter åtta år spruckit och börjat flaga. Skrapat rent och målat med samma linoljefärg som vi tidigare använt. Många små krusiduller, två färger och flera lager så det tar sin rundliga tid.
1 juni. En tid efter att vi flyttat in på Aspegården blev jag kontaktad för att man ville betala ut pengar. Man blir alltid litet tveksam vid oannonserade ekonomiska kontakter. Nu var det faktiskt legitimt, vi hade bara inte fått veta att vi hade en andel i Kinda häradsallmänning. I år fick vi inbjudan till rundtur på allmänningen. I bilkaravan runt på de 2200 hektar stora området mellan väster om Rimforsa med stop för att se olika skogsåtgärder. Allt avslutades med hamburgare och fika vid Drögens strand.