Maj månads händelser
2 juni
Claes och jag har som många andra i Törnevik arbetat intensivt med att dra bredband den här helgen. Alla små slangrullar var slut, ITSAM tyckte nog att det var billigare med slang i ekonomipack. Litet besvärligt att hantera kabeltrummor av den största storleken om man inte är uppfinningsrik! Rullarna var så stora så jag bara fick med en i taget på traktorkärran. Det blev därför litet turiståkande fram och tillbaka till upplaget vid Sonnebo med traktor ock kärra. Först hämtade vi den grövre slangen som skulle dras från vägen till Sjögården. Gick faktiskt riktigt snabbt och smidigt att dra ut med fyrhjulingen. Sedan blev det att lämna tillbaka den rullen och hämta den smalare slangen som skulle ut till alla husen i Aspegården och Sjögården. Totalt blev det nog cirka en kilometer slang. På söndagen hann Maria och jag också med att gräva kabeldiket från åkern in till huset. Tungt, leran var som engelsk kola i konsistensen! Vi hittade en flaska som kan ha varit nedgrävd sedan taklagsfesten.
7 juni
Nu är slangen på plats! Grävningen i åkern gick snabbt och smidigt trots att vi fick problem med kabelutsättningen för elkablar. Det blev problem i systemen mellan Ledningskollen.se och Eon så vår beställning hade tappats bort. När det slutligen blev uppklarat så gick grävandet med god fart. Visserligen var leran en utmaning för både grävmaskin och oss som arbetade med handredskap i det varma vädret men det löste sig galant ändå. Nu återstår bara återfyllning av ett stycke, det får bli på måndag som det ser ut. Känns skönt att det tyngsta arbetet är gjort.

Någon hade räknat till fem grävmaskiner i Törnevik och ändå finns någon grupp som inte börjat gräva ännu.
Inga kan glo så intresserat som en flock kalvar!
9 juni
Freyja fick för första gången prova att ha ryttare på ryggen. Jag ledde runt henne på ridbanan med Maria i sadeln. Lugnt och mycket stabilt.
23 juni
Lång resa för att köpa snöre! Jag försökte köpa pressgarn, ett finare namn för balsnöre, till vår gamla Svecia 750 i Linköping. Insåg att jag var minst ett halvår försent ute eftersom det verkar vara beställningsvara. Tur att en annan av kunderna utropade att "jag har nog rullar hemma som inte används". Nu i helgen åkte vi därför till en gård bortom Askeby för att köpa balsnöre av rätt sort för en gammal höpress. Fick tag på tre rullar sisalsnöre, det görs av en sorts agaveplanta . Antar att man odlar Tequila som också görs av en sorts agave på åkern bredvid! På hemvägen stannade vi i Stafsäter och provade glassen som de gör lokalt på gården. Gott, fast det inte var riktigt glassväder idag.