16 juni
I går var vi på en ganska ovanlig festlighet hemma hos Björn och Marcelle. De har startat en tradition där man firar nationaldagsafton med hänvisning till att det Svenska folket alltid firar aftnar såsom midsommarafton, nyårsafton och julafton. Den troliga orsaken är att man festar på kvällen före helgdagen för att sedan kunna vila ut när man är ledig.
6 juni
Oerhörda mängder regn har vi fått. Det har medfört att vi inte kunnat åka ut på vallen med traktorn för att slå vallen ännu. Allt var planerat och plastning av ensilage var bokat i början av veckan men allt flöt iväg. Nu hoppas vi på att helgen som kommer inte ska bli för dålig. Eftersom många är beroende av maskinstationer för att plasta ensilage så blir trycket stort när solen som idag tittar fram tillräckligt länge.
20 juni
Radarbilden till höger säger allt. SMHI utlovade bra väder så både jag och grannen slog vall. Denna gång hade meterologerna missat de kraftiga regnskurar som kom både igår och idag. Planeringen på jobbet var inte heller speciellt bra med flera tjänsteresor den närmaste tiden.

Kronprinsessan hade mer tur med vädret för i Stockholm var det vackert väder under bröllopet. Om inte det dåliga vädret här i Törnevik var tillräckligt så gav vår gamla slåtterkross upp andan, det var en pittmanarm som klappade ihop. Så nu står en ny rotorslåtter högt upp på önskelistan.
30 juni

Nu kom värmen! Lagom till midsommar fick vi äntligen sol och bra väder för både grillning och vallskörd. Våra gäster på midsommar ställde glatt upp dagen efter festen och hjälpte oss köra in hö från stycket närmast vägen. Vi hade egentligen tänkt plasta men marken var så blöt när vi slog så att rötter drogs med ur marken och kom in i det avslagna gräset. Det är inget problem om man gör hö. Det är däremot helt förkastligt för plastbalarna med jord i gräset eftersom hästarna kan få botulism.

Två dagar innan midsommarafton beställde jag en ny rotorslåtter, blev mycket imponerad när den levererades redan dagen efter. "Viss montering krävs" som det heter. Det tog två dagar att skruva ihop det stora mekanot men sedan stog den körklar, röd och grann. Turligt nog så blev vädret tjänligt så att jag fick anledning att provköra nästan genast. Snabbt och smidigt gick det att slå gräset som var kvar. Allt är nu plastat och det är bara vallen längst upp som ska torka någon dag till innan vi balar den. Det kan nog bli svettigt - progonsen talar om över 30 grader till helgen!