Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Det är först när man tar röjsågen och börjar putsa gräset kring stängslen som man inser att vi under det år vi bott här satt upp minst en kilometer staket! Alla hagar är klara och vår granne Klas invigde sin sida av det nya stängslet med att flytta lammen.
21 juni
Rekordtidig vallskörd! Vi slog översta delen av vallen med vår gamla slåtterkross igår och vände två gånger idag. Vädret är perfekt med torr luft och vindar som torkar snabbt. Vi räknar med att köra in litet som hö fast vi annars föredrar hösilage i stora vita plastpaket eftersom det är så mycket enklare att hantera. Höskörden var nog enklare på den tiden man hade tre drängar som skötte jobbet, i det moderna enmansjordbruket så är hö nästan en omöjlighet,
3 Juni
Traktens skulltorkar dånar för att torka höet. Vi håller tummarna att vädret står sig några dagar till så vi kan köra ensilage. Det är intensiva dagar och fullbokade almanackor för de som har rundbalspressar och plastare. Sommaren kom så överaskande snabbt att en del maskinförare röjer det sista efter stormen Per och därför inte hinner med den första vallskörden.

Nu håller vi tummarna att våra redskap ska hålla över skörden. Jag har inte svetsat på trettio år så det är litet nervöst när man ska använda det man lagar själv!

8 Juni
Som om han hört min tanke att vallskörden låg och torkade alldeles för fort i värmen så kom Robert med inlineplastaren en dag för tidigt. Jag hade precis strängat klart och han hade vägarna förbi. Som en stor äggläggare för ko-ägg så for plastaren fram och tillbaka över vallen. Analyserna visar att vi slog ungefär i rätt tid för våra behov. Nu har vi hela förstaskörden inne.

Vårt lilla ungsto Vilja som har varit på kärlekssemester hos hingsten Oskastein (http://www.oskasteinn.nu/) har blivit dräktig enligt ultraljudet och ska hämtas imorgon.

17 Juni
18 juni
Full rulle i hagen! Vilja kom hem från betäckningen och våra stillsamma valacker och Albina fick spring i benen och jagade runt Vilja så att stängselpinnarna for all världens väg. Ingen verkar ha blivit skadad men Vilja fick gå över till vinterhagen.
19 juni
Försöket att lasta Albina med föl i transporten misslyckades totalt. Hlín var överallt utom där vi ville. Gräset växer explosionsartat så jag blev tvungen att putsa utmed stängslen.
Maj månads händelser
I gårdagens tidning fanns en irriterad insändare som var upprörd över att bönderna förfulade landskapet genom att låta ensilgabalarna ligga kvar på vallen istället för att köra in dem och lägga på ett undanskymt ställe. Den person som skrev insändaren kanske ställer upp som frivillig och slår vår vall med lie och sätter upp höhässjor! Det var inte på grund av insändaren som jag körde in alla ensilagebalarna utan av den enkla anledningen att det leran hade torkat tillräckligt för att traktorn inte skulle köra sönder vallen och att man hotat med mer regn. Hann precis köra in allt innan regnet började strila ner!
26 juni