Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
26 maj
Efter en viss möda med förvirrande instruktioner och diverse strul är nu vår "exotiska" vallfröblandning sådd. Vårt ungsto Vilja är på betäckning och Albina börjar närma sig fölning...
8 maj
Vår granne Klas och jag tog oss an att stängsla drygt 400 meter i dag. Till vår hjälp hade vi både en gammal traktordriven jordborr och en liten motordriven jordborr. Torkan gjorde att det var hårt i leran på sina ställen. Nu återstår "bara" att ansluta tråden i hörnen, fixa grindhål, stätta och att spänna tråden. Det blev fyra järntrådar så att stängslet kan användas både för våra hästar och Klas får.
Nu är ligghallen utgödslad, hästarna avmaskade och allt är klart för sommarbete! Minstingen Vilja har börjat miljöträna med promenader i omgivningarna, bett i munnen och tyngd på ryggen. Från grannarnas hagar hörs lammen och vi börjar nervöst titta på vårt dräktiga sto. Vårbruket är utlagt på konsult så vi står mest och tittar på när havre och vallfrö hamnar där det ska.
31 april
23 maj
Plötsligen hördes ett bräkande utanför huset! Det var vår granne som flyttade sina får över gårdsplanen och över vallen. Flyttningen gick snabbt och effektivt under överinseende av en duktig vallhund.

Vi har flyttat staket och till helgen planerar vi att hägna in ytterligare en hage. När detta är klart så har vi goda möjligheter att växla mellan olika beten under året.

Nu har Albinas föl, som föddes den straxt före midnatt de 27:e, vuxit till sig och följer sin mamma i hagen. Namnfrågan är som vanligt inte helt lätt att lösa. Flera förslag har övervägts men det lutar åt att hon får heta Hlín från Aspegården.

Hlín, Värn, är Friggs tjänarinna och en av asynjorna. Om Frigg vill beskydda en människa i fara, så är det Hlín hon sänder som dennes väktare. Det heter därför att den som klarar sig undan en stor fara, den hleinir. Ibland tar sig även Frigg själv namnet Hlín. (Källa: www.asatrosamfundet.se)

Hlín omnämns i Gylfaginning (en del av Snorres Edda) och i Völuspá

30 maj