Juni månads händelser

18-28 juli
Badsemester i Spanien med barn och barnbarnet. Vi hyrde sommarhus i Blanes på Costa Brava. Flyg från Linköpings flygplats via Amsterdam till Barcelona och sedan hyrbil. Toppenväder med 28-32 grader och sol. Hemresan blev inte alls som planerat. Hårda stormbyar i Holland gjorde att vårt plan blev inställt och vi fick tillbringa tre dagar extra i Barcelona. Oplanerat men ingen av oss hade något som väntade hemma så vi tog det med ro. Blev trots allt riktigt bra med en extra storstadssemester. Hemma var regnmätaren överfylld...
15 juli
Semester på riktigt, men så regnigt det började. Nu har det regnat runt 10 mm varje dag. Det känns som om min målarpensel är ett magiskt trollspö som får regnet att falla så snart jag doppar penseln i färgburken. Tröstar mig med fiske och god mat. En något udda fångst i fisknätet denna gång blev en något skärrad skrak. Efetr en skrämmande närkontakt med mig kunde den flyga iväg helt oskadad.
30 juli
Trots vädret så åkte vi på kajakkurs till Gryt. Alla andra elever hade avbokat så vi fick privatlektion med en duktig instruktör. Två timmar vackert väder innan vi tvingades tillbaka av regnet.