Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Juni månads händelser
4 Juli
Born int the USA...

Så här glada var vi på semester från arbetet på gården. Bruce Springsteen på Ullevi i Göteborg. Vi förundrades tillsammans med 57 940 andra att en 58-åring kan orka stå på scenen i tre timmar utan paus. Publikhavet var imponerande där vi satt långt upp under läktaren. Fantastiskt väder med vindstilla och tropisk värme gjorde att det kändes mycket osvenskt att myllra tillbaka till hotellet efter midnatt.

Aftonbladets recention.

1 Juli
Traktorkaos i Törnevik! Allt började med att vår granne Claes i Sjögården var ute och slog vall på ett mer än lovligt fuktigt stycke. Torkan har varit svår men just där hans traktor (den lilla röda längst till höger) fastnat var det så att det kippade om skorna. Som den snälla granne man är så ryckte jag ut med min traktor (den gröna mellanstora) som jag snabbt satte fast upp till framaxeln i torven. Till slut tillkallades Martin med den stooora traktorn som fick dra loss oss i tur och ordning. Som tur var gick allt bra, solen sken och det var faktiskt ganska trivsamt trots allt.
18 Juli
Jag har byggt en "chicken tractor", alltså en mobil utegångsbur för kycklingar efter engelsk/amerikansk modell. Skyddat boutrymme i den övre delen med en uppfällbar ramp. I den övre delen finns en längslöpande sittpinne. Övervåningen gör att betesdelen har både sol och skugga och även regnskydd. Nätbotten och nät i sidorna så att inte rovdjuren hittar in. Jag valde att ha öppningar i gavlarna för att det skulle bli så stabilt och lätt som möjligt. Eventuellt kommer jag att komplettera med öppning i taket på ena sidan så att man lättare når alla delar av överdelen.

Nu är målningen av husen färdig! Ska vi vara ärliga är det några få småsaker kvar men det mesta av huset och annexet är nu målade. Vi passade på att fira det med att åka till Cafe Columbia i Kisa och lyssna på blues/country med Edith Strindberg trio. Den minsta trio jag sett eftersom det bara var Edith och hennes pappa! Perfekt väder och bra musik. Både jag och Maria gillar Edith Strindberg sedan vi hörde dem i källaren på Jazz- och bluesfestivalen för ett par år sedan.

28 Juli
Ett säkert sätt att få en regnskur, mycket säkrare än traditionella metoder som regndans, är att slå vallen för att få hö! Stilla sommaregn faller på både vårt och grannens slagna gräs. Kommer det inte mer än det som fallit nu på morgonen så kanske det klarar sig för vår del, det blir bara en extra vändning. Värre för grannen som hunnit stränga.

I början på förra veckan när jag var på tjänsteresa så kläcktes tio nya kycklingar. Maria tycker jag lyckas dåligt med tidsplaneringen, jag borde veta vad jag gör 21 dagar senare. Nu har jag lyckats planera äggkläckningen så att jag varit på tjänsteresor när det är som pyssligast med de små.