Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Juni månads händelser
Regnet har bara vräkt ner i flera dagar och den lilla bäcken i kanten av hagen har växt till en strid fors. Hästarna verkar inte störas av vädret lika mycket som vi människor. Planerna att putsa betet har vi fått skjuta till dess att hagen torkat upp, just nu får traktorn stå för att vi inte ska köra sönder marken totalt.

Hlín, vårt hittills litet blyga och skygga föl, upptäckte plötsligt att människor var riktigt trevliga och blev riktigt framåt. Man får dock viss respekt för även en så liten krabat när man ser hur hon stoppar sin mamma när hon vill dia. Hon sparkar högt med framhovarna framför nosen på Albina!
9 juli
Under de senaste dagarna har gårdens hästar fått sällskap av ytterligare sommargäster. Vi har nu fyra glada valackar som håller varandra sällskap. Trots, eller kanske tack varare, alla nya hästar så gick allt lugnt och stilla och flocken verkar mycket harmonisk. Nu efter att grannens får flyttat hem så ska vi börja flytta runt damer och herrar så att vi kan putsa betet ner mot vägen.

Vårt föl, Hlín, och jag har tränat hantering. Det såg till att börja med ut mer som vilda västern men efter en stund accepterade hon att bli fasthållen. Efter att hon vilat upp sig några timmar efter den pärsen så kom hon nyfiket fram till mig och lät sig bli kliad på nosen.

2 juli
Vi har nya husdjur! Fyra små igelkottar bor i en halmbal i maskinhallen. De är redan så stora att de börjar göra utflykter till alla ställen där små igelkottar kanske inte bör vara. Den här krabaten på bilden undersökte vår verkstad, jag hoppas att de inte äter upp lagerfett eller andra onyttigheter.
13 juli
Äntligen har det varit upphållsväder så vi kunde göra allt som kräver vackert väder. Maria och jag målade vidare på sommaren projekt, vår veranda med mycket snickarglädje. Efter att Karin, vår inneboende och jag flyttat runt alla hästarna till nya hagar så kunde jag äntligen putsa hagen nere vid vägen. Slutligen kunde dagen avslutas med en av årets sällsynta grillningar.
14 juli
Idag var vår hovslagare här och vårt lilla föl hade en första kontakt med den bistra verkligheten. Med ett stort mått övertalning och litet cowboytakter så fick vi med både mor och dotter in i stallet. Hlín var dock otroligt foglig när hennes hovar skulle verkas, då var transportsträckorna till och från hagen mer äventyrliga. Även i övrigt blev det en intensiv dag som innehöll både skörd av blåbär, målning och träningspass för Eir och Maria på Nykils Rid- och körsällskap.
18 juli
Sista dagen på semestern! Vårt semesterprojekt var att skrapa och måla snickarglädjen på vår veranda. När vi skrapade fann vi en ursprunglig duvblå färg som gav oss mod att göra en tvåfärgad lösning som vi mönstermässigt tror ligger nära den ursprungliga. Den blågrå linoljefärgen vi använt är troligen något ljusare än den ursprungliga nyansen.
Färghandlaren försökte sälja någon ny fantastisk färg men vi muttrade litet och gick till nästa ställe och köpte linoljefärg istället...
29 juli