December månads händelser
6 jan
Vinterkylan håller i sig, i går var det runt minus 20 hela dagen. Vindstilla och med gnistrande solsken och frost på träden. De senaste dagarnas kyla har lagt ett par decimeter tjockt istäcke över Törneviken så även Maria och jag vågade oss ut med spark över sjön.

Hästarna klarar kylan utan problem, Freyja och Albina har fått komma in på kvällarna i sällskap med Hlín eller Perla. Inte för att det är kallt utan för att se över deras hovar. Litet småproblem eftersom hovarna alltid är litet fuktiga när de går ute.

Två flitiga grabbar har grävt ny dränering kring annexet, det var så kallt att den nygrävda jorden ångade i kylan. Nu är två av de tre sidorna som ska grävas klara.

17 jan
Nu äntligen har kylan vikit. Vi hade som lägst -26,5. Trots kylan så går arbetet med ridbanan framåt. De senaste dagarna har jag varit i Stockholm så jag har inte kunnat se hur arbetet gått framåt. I mörkret på kvällen när man kommit hem så är det svårt att veta vad som hänt. Grävarna verkar klara kylans effekter bättre än SJ. Inställda tåg och förseningar har krånglat till min tillvaro. I veckan hamnade jag till och med på ett tåg som SJ tvingades utrymma i Älvsjö. Vi fick klättra över spåren från ett kallt och öde dubbeldäckartåg till ett likadant som redan var fyllt till brädden. Det blev ståplats från Älvsjö till Norrköping där tillräckligt många steg av för att jag skulle få en plats.
24 jan
Det gick snabbt på slutet! Bilden ovan fotograferade jag på måndagkvällen innan jag reste till Paris. Då hade man precis börjat fylla material. När jag kom hem var alla maskiner borta och allt grävarbete var klart. Blev faktiskt riktigt bra som synes på bilden ovan till höger. Nu ska bara elektriker för belysningen och rörmokeri fixas sedan är allt klart.