Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
December månads händelser
Stallet är inte färdigt, det blir det nog aldrig! Det finns alltid något som kan fixas eller göras bättre men nu känns det som ett stall i alla fall. Boxarna är på plats, pelarna är målade och en ny dörr är monterad in mot sadelkammaren. Nu återstår att vitkalka taket och som med alla byggprojekt jag varit med om en och annan list...
3 januari
Från vintern till vår på några dagar! Solen kom äntligen men det är flera grader varmt så det är lerigt i vinterhagen. Hästarna uppskattar verkligen solen och de låg och sov i den halm som vi lagt ut i hagen. Hlín och Eir verkar trivas mycket bra ihop och precis innan bilden av slapparparet togs låg även Vilja där och sov.

Arbetet i stallet består just nu bara av att kalka innertaket. Kalk är visserligen både billigt och bra men att spruta kalk är en kladdig sysselsättning. Det går åt en hel del skyddsutrustning för att inte insidan av kroppen ska bli kalkad också!

13 januari
Nu har vi snickrat ihop en fantastisk "mat-automat" för att begränsa Eir när han glufsar i sig grovfodret alldeles för snabbt. Baserat på en grundidé från som jag hittade på Sundhästs hemsida. Verkar fungera riktigt bra, en ytterligare fördel är att fodret ligger skyddat och inte kan blåsa iväg.

Dagen inleddes annars med att vi åkte med Eir för att röntga honom efter hans fångepisoder. Bilderna visade visserligen att han hade hovbensrotation men det var lyckligtvis mycket liten.

31 januari