Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Oktober/november månads händelser
Full fart i stallbygget! I dag kom betongen, totalt 35 ton har fyllt upp alla gamla gödselrännor och hålet efter foderbordet i den gamla lagården. Golvytan känns med ens oändligt stor. Nu väntar vi bara på att det ska stelna så att den sista pelarraden och boxarna ska komma upp. Sedan återstår litet småjobb men det värsta är gjort.

Hovslagaren var här också och skodde våra leriga hästar. Den som var lugnast var nog faktiskt Hlín, hon ser ut att kunna bli en mentalt stabil häst och hon har ett trevligt temperament. Annat var det igår då vi släppte in Eir, valacken till damerna. Han har gått i en egen hage några månader och fick äntligen komma ut till de andra. Särskilt Albina rusade runt hagen med Hlín på släptåg, vi blir alltid oroliga att de ska missbedöma bromssträckan inför stängslen när det är så lerigt som det är nu.
10 december
14 december
Idag var veterinären här och alla hästarna har fått sina sprutor. Skönt att det blev kallt så leran stelnat i hagen. Hästarna blir inte så smutsiga och man kan gå ut med foder utan att fastna med skottkärran. Till helgen så är det utlovat att boxarna i stallet ska monteras. Galler för fönstren kom upp idag.
26 december
Julen är överstökad för det här året. Lagom till helgen så blev de tunga delarna i stallbygget klara. Betonggolv, pelare och boxinredning är på plats. Vi har börjat måla pelare och boxväggar och så småningom så ska taket kalkas. Det är skönt att stallet är så färdigt att hästarna kan ställas in. Nu ska vi iväg i annandagshetsen till K-Rauta i Tornby med hästtransporten och hämta mer färg, virke och en dörr. Det kommer att bli en utmaning i den högre skolan att slå sig fram bland alla köpsugna människor!
Mitt i alla goda nyheter så blev vi påminda om att allt inte är enkelt när man har djur då vi upptäckte att vårt ungsto, Vilja, kastat sitt föl dagarna innan jul.