Januari månads händelser
Maria har tagit hand om hästarna och snöskottningen medan jag som vanligt varit på resa, nu senast Paris och därefter en vecka i Dallas igen. Medan det här hemma var minus 28 grader och rekordmycket snö så fick jag uppleva några få dagar av nästan sommarlika temperaturer i Texas innan det även där blev någon minusgrad. Resandet tog inte slut när jag kom hem till Sverige men jag försökte styra över en del möten till att bli telefonkonferenser eftersom tågen är så opålitliga just nu. Ett besök i Lund mitt under värsta snöstormen och en kort tur till Stockholm kunde inte undvikas.

Gårdagskvällen blev en kulturell afton, vi och barnen var på Linköpings teater och såg Figaros bröllop. Rolig och färggrann föreställning som följdes av en vildsvinsfilé på Restaurang Sangria.

14 feb
I natt kom det ytterligare en decimeter snö. Hästarna klarar kylan bra men ibland drabbas de trots speciella snösulor i skorna av "styltor" som gör att de får svårt att gå. Värre är det för rådjur och harar. Vi skänkte bort fjolårsensilage till nödfoder som jaktlaget hämtade igår. Antar att våren ändå snart börjar märkas. Efter den här vintern har jag allvarligt börjat fundera på att skaffa snöslunga men i år är nog alla lager tömda. Blir nog som vanligt - om jag skaffar en till nästa vinter så kommer vi säkert att få en lång rad gröna vintrar.
21 feb
Ännu mer snö! Jag var i Paris nästan hela veckan och slapp se snö ett tag, på fredagen sken till och med solen så att man fick en svag aning av vår. Tråkigt bara att vi satt hela dagarna i konferensrum utan fönster. När jag kom hem så var det bara att starta upp traktorn och flytta snöhögarna från ena sidan av gårdsplanen till andra sidan. När jag tittade på blocket efter snöslungor så stötte jag på den perfekta lösningen den här vintern. Separat Scania V8 för aggregatet, kan det bli bättre?