November månads händelser
5 Dec
I dag kom det några få flingor snö men annars ser det mer ut som en engelsk vinter med gröna gräsmattor. Förra året innebar den tidiga snön att ingen hade tid att plöja "villavallen" men i söndags så blev det av. Inget jag gör själv, varken pengar, kunskap eller traktor räcker till för det. Snyggt blir det när maskinstationen gör det och nästa år får vi försöka så havre igen.

Maria tränar Perla, vi har bra användning för ridbanan när det är mörkt nästan jämt. Fast i helgen blev det mer nöje än arbete. Vi hann med både en ölprovning på de Klomp på lördagen och julbord på Kisa Wärdshus på söndagen. Många konstiga ölsorter finns det!
17 Dec
Blev en trevlig kväll med både god mat på kvarterskrogen Asken i vår grannstad Norrköping. Efter maten fortsatte vi med en gnutta kultur med på Scandiateatern. Man märker att vissa artister har en stark hemmapublik; Winnerbäck i Linköping och Eldkvarn i Norrköping. Många sjöng med i texterna och det var bra tryck eftersom lokalen inte var så stor.


Det tråkiga vädret med gråväder och regn verkar fortsätta så julstämningen har inte infunnit sig riktigt. Vi får se om det blir bättre efter kvällen, vi ska hem till kompisar och julpyssla i eftermiddag. Det är luffarslöjd, julgranskulor och glögg på schemat.
27 Dec
Nu åkte de första köksskåpen ut tillsammans med köksfläkten. Som väntat hittade vi spår i form av muslortar efter små husgäster under skåpen. Det som är jobbigast är att ta bort kakel. På skorstenstocken släppte det bra men på de andra väggarna så satt det som berget. Troligen enklare att byta hela väggskivan än att ta ner kaklet snyggt.
31 Dec
Årets sista dag med strålande solsken och äntligen några minusgrader. Sista tidens blåst, regn och värme har gjort hagen till en leråker så litet tjäle är välkommet.

Arbetet med köksrenoveringen går framåt. Hittills har vi inte stött på stora överraskningar. Det enda är att det saknas en bit takpanel där det tidigare var skåp som med den nya inredningen kommer att synas. Det går nog att klä in snyggt så det löser sig. Mesta arbetet har jag haft med att mura om delar av spissockeln eftersom de nya bänskivorna blir tjockare än kaklet som fanns förut. Idag putsade jag fronten och monterade de gjutjärnsluckor vi hittade i Ödeshög för flera år sedan.
Nya klinker som ska ligga framför spisen är inhandlade, helt utan äktenskapliga konflikter. Postorderinköpet av köksfläkt resulterade i leverans igår - fantastiskt med internet!