juli månads händelser
13 Aug
Jag har inte fiskat så ofta under semestern men fångsterna har varit bra de gånger jag försökt. Ofta brukar den som fiskar tala om de största monstren man fått, men jag är mer förvånad än stolt över den minsta fisken som fastnade i näten den här sommaren. Att en gös på bara några centimeters längd fastnar i ett normalt nät är nästan omöjligt. Det enda positiva med fångsten är att det visar på en fungerande reproduktion av gös i sjön.
18-19 Augusti
Slutet är nära! Ja, då menar jag inte universums undergång utan något så trivialt som min semester. På måndag börjar slitet som projektledare igen. Så här på sluttampen så blev det en dag med lätt duggregn och inte mycket annat att göra än att gå i skogen för att leta svamp. Det blev en tur på förmiddagen och en tur mot kvällen. Bägge gångerna så fick jag full pott med korgen fylld med gula kantareller på kort tid. Stora, rena och lättrensade. Nu har de redan landat i frysboxens mörker i väntan på att plockas fram senare.

Jag la ut litet nät sent i går kväll och fick något som får kallas jackpot. Det blev fyra stora gösar (totalt 13 kg gös) och en gädda. Att få stora gösar hör inte till vanligheterna här i Järnlunden och de två största på runt fem kilo vardera är lika sällsynta som fyrklöver i gräsmattan. Den minsta gösen blev till kvällens middag och då blev det faktiskt till en matlåda också!