juni månads händelser
5 juli
Vi gav upp tanken på vallskörd här hemma och åkte till Italien istället. Bad, sol och kultur i trakterna kring Pisa. På vandringsleden i Cinque Terre så beundrade vi utsikten och böndernas strävan att odla på branta klippor ner mot havet. Maria kliade sig i huvudet och undrade om det här är ett redskap som kan importeras för att ta hem skörden i Törneviks backar. "Vin-mopeden" verkade vara konstruerad för hiskeliga stigningar och hade två släpvagnar för 250 kilo vardera.
16 juli
Varannandagsväder! Igår blev det äntligen två varannandagar som hakade upp sig så att vi kunde slå vallen. En förstaskörd i mitten på juli är extremt. Vi har det ändå bättre än Småland där varningarna för höga vattenflöde avlöser varandra. Det plaskade om kängorna när jag gick ut på åkern men efter att jag slagit gräset igår och blåsten och solglimtarna fått verka så torkade marken och det slagna gräset. Medan jag skriver det här så åker Robert från maskinstationen runt och plastar ensilage och av radarsekvenserna att döma så hinner vi få in allt innan regnet kommer igen.
Har inte badat i Järnlunden ännu men för svampen i skogen är regnet perfekt, plockade några liter kantareller för några dagar sedan!
27 juli
Nu kom värmen! Vi kunde ta in fyra vagnar hö på ett stycke mark vi har någon kilometer från gården så nu är vi rustade inför vintern. Även vägverket var ute och slog gräs, men man lyckades även röja bort kopplingsplinten för vår telefonanslutning. Konstigt nog fungerade bredbandet trots att telefonen slutade fungera.

När arbetet i jordbruket var avklarat så kunde vi istället ägna oss åt kultur. I förrgår var i Sankt Anna och började kvällen med middag på Mons Skärgårdsgästgiveri för att sedan lyssna på Peter och Matilda som uppträdde i Sankt Anna kyrka. Gårdagen fortsatte jag med att följa med på besök på Boställets vedeldade stenugnsbageri. Resan dit hade matgruppen i Hulta Kretsloppsförening fixat, brukar alltid vara trevligt med den sortens gemensamma utflykter under enkla men trivsamma former.
28 juli
Perfekt väder när vi tillsammans med våra grannar åkte till Nostalgimacken i Björkfors för att se på "raggarbilar" och lyssna på Rockabilly. Mycket folk, fina bilar med mycket krom, varmkorv och kaffe. En riktigt trevlig kväll!