Juli månads händelser
4 Aug
Det blev en dagsutflykt runt gränstrakterna mot Småland igår. Färden började litet virrigt, jag har en övertro på GPS och Maria är övertygad om att kartboken är det bästa hjälpmedlet för att hitta rätt väg. Vi svängde fel i Ulrika och hamnade via vägar som bara blev mindre och mindre, slutligen kom vi via skogsvägar runt Öknehult slutligen fram till affären i Svalsjö där vi vevade på trävevarna i Pers mekaniska kabinett. Det visar att man kan göra ganska avancerade saker även utan elektronik!

Efter en fika fortsatte vi ner mot Sommen och helt oplanerat sammanföll vårt besök med roddtävlingen. Vi tillbringade tiden i väntan på starten med att äta en stadig lunch bestående av en biff från Ydrekött och därefter ett bad i Sommens klara och varma vatten. Strålande väder, god mat och vackra vägar gjorde att det blev en helt perfekt semesterdag...
23 Aug
Tillbaka i Sverige efter en vecka i USA. Jag var på en jobbresa till Cedar Rapids, en ort i Iowa som med sina 120 000 invånare är aningen mindre än Linköping. Det som jag tycker är unikt med Cedar Rapids är att det helt saknar sevärdheter eller turistmål. Inte ens jordbruket utmärker sig av variation - majs och bönor är i stort sett det enda som odlas men bägge sorterna finns i enorm mängd. Efter ett antal besök i denna unikt anonyma amerikanska småstad så kvarstår dock en blandad fascination för hålan.

Här hemma hade kantarellerna vuxit till sig rejält i skogen. Nu går det fort att fylla svampkorgen! Var ute en snabb sväng igår efter jobbet och kom hem med fem liter kantareller. Synd bara att det inte har varit något riktigt år för Karl-Johan som enligt min mening är den mest användbara svampen i matlagningen.