Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Juli månads händelser
10 augusti
Höskörden i slutet av juli på det lilla stycket vi har utmed Kopparhultsvägen gick över förväntan. Det blev trots viss oro för skurar ett bra torkväder. Vår gamla höpress som krånglat litet fungerade nu perfekt efter att jag med vinkelslip och svets modifierat balbanan som nu blev en aning bredare och framför allt rakare.

Sedan dess har regnväder efter regnväder dränkt Törnevik. Vi får avvakta med andraskörden eftersom det nog är mer eller mindre bottenlöst i leran just nu. Den enda fördelen med veckans regn var att jag inte behövde sitta hemma eftersom semestern var slut. Att sitta på jobbet och vända papper istället kändes helt OK.

16 augusti
Sommaren lider mot sitt slut och vi börjar rusta för vintern. Låter kanske litet ödesmättat, i realiteten handlar det bara om att jag tog traktor med vagn och åkte till bergtäkten i Lökebo för att hämta grus till vinterhagen. Jag lastade tre ton vilket låter mycket och det känns i utförsbackarna när kärran skjuter på traktorn. Däremot ser det inte mycket ut när man fått ut det på marken. Det är alltid lika spännande att hämta grus vid Lökebo, trevliga killar som kör dumpers. Fast ibland undrar man om de har som sport att slänga på litet extra. Den här gången fick jag nog ungefär det jag bad om men förra gången blev det nog närmare fem ton istället. Det är då man undrar om man ska lyckas ta sig hem helskinnad!
27 augusti
Sommargästerna i hagen, de hästar som varit på bete, har nu åkt hem till sina vanliga stall. Den sista åkte idag. Vi hälsar dem hjärtligt välkomna tillbaka nästa år igen!

Regnet slår mot fönstren men ännu är det inte dags för höstdepressionen. Linköpings egen poet Lars Winnerbäcks rader beskriver annars känslan ganska väl: "När hösten skingrat myggen kommer klådan inifrån". Nu är det istället dags för den stora skogsrusningen då alla ska fylla förråden med skogens svamp. Kantarellerna verkar stå högt upp på vildsvinens lista över favoritföda men Karl-Johan växer så snabbt så där hinner inte grisarna med. Torkning är en bra metod att bevara svamp men man kan bli förundrad när det bara blir en liten skrumpen hög kvar av skörden.