Clover Technology AB flyttar också till Aspegården!
Mars månads händelser
Långt från jordbruket, jag sitter i Bryssel och pimplar Belgisk öl efter att arbetat långa dagar på European Defence Agency. Nackdelen med mitt arbete är resandet som gör att det är svårt att hålla kontakt med hemmet.
Just nu pågår funderingar kring vilka tuppar som ska bli Coq au Vin. Våra höns är av blandade raser och jag blev något förvånad när en av de små hönsen sträcker på sig och börjar gala! En falskskyltad höna gör att vi inte har fyra tuppar, utan fem. Rimligt antal är nog tre tuppar på den grupp vi har, så det blir nog två stycken som hamnar i grytan.
9 april
Efter veckan i Bryssel kändes det nästan ovant att andas frisk luft. Undrar hur man överlever mentalt om man bor i en storstad? Vädret har växlat fram och tillbaka den här våren men när vinden mojnade och solen sken mot söndagskvällen så blev det riktigt behagligt. Passade på att släppa ut hönsen utanför hägnet under någon timme. Eir tyckte det var nervöst med en massa konstiga djur som började närma sig hans hage så han höll hönsen under intensiv bevakning. Bigboy, vår ledartupp och Snyggtuppen med de extrema stjärtfädrarna (Marias favorit) tillhör de som säkert slipper hamna i grytan
13 april
Nu har vi köpt häst på postorder! Om drygt en vecka kommer Perla, ett litet ungsto, lika gammal som Hlín, att åka hela vägen från Hälsingland till Linköping med en transportfirma. Vi har bara sett henner på bild och en liten videosnutt.

Igår fick Eir besök i hagen av en kompis från i somras, valacken Grim. Han är bara här över helgen men Eir verkar nöjd med sällskapet. Nu börjar nyheterna om Viljas framsteg på inridningen att komma. Hon har ridits i skritt, trav och galopp (vill du följa Viljas framsteg så kan du besöka Kullersbros hemsidor).

En höna som visat stort intresse för att ruva har fått en hög ägg att passa. Om allt går bra, äggen är befruktade och hon inte ångrar sig så borde det bli kycklingar till pingst. Solen gassade hela dagen och Maria kostaterade att hon inte längre har problem med ogräs i rabatterna. Med tio höns som solbadar längs väggen så blir det inte mycket kvar!.

20 april
Malin på Vilja (foto från Kullersbro hemsida)
Vår postorderhäst har kommit idag! Perla klev snällt av från långtradaren och fick komma ut i paddoken där hon snabbt varvade ner, drack vatten och började äta. Hlín och Albina som står i hagen intill sprang fram och tillbaka. När allt lugnat ned sig så kom Hlín på att hon kunde stå i creep feeden och prata med Perla utan att Albina kunde störa. Känns skönt att vi utnyttjade proffs för transporten och Perla var mycket lugn och inte ens svettig trots att hon idag rest från mellanlandningen i Stockholm.

Fåglarna har tolkat reklamen om Hästens sängar på sitt eget sätt! Hlín har flera glada fåglar som hämtar bomaterial från hennes rygg nu när vinterpälsen fälls. Efter en mycket intensiv jobbvecka där både i England och USA ingick, inställda flyg och diverse strul på hemresan landade jag hemma på gården mitt under vårsådden. Vår granne hade harvat på lördagen och havre såddes på söndagen.

Vi hade ett rejält tuppslagsmål, tyvärr var det "fel" tupp som fick stryk. Jag fick tidigarelägga planerad slakt och nu hoppas vi att den tupp vi från början planerat att spara hämtar sig både fysiskt och mentalt.

29 april