Vårt yngsta häst, Freyja fick för första gången åka ut i stora världen. Målet var föl- och unghästbedömning på Stenholmen. Både visning och resa gick faktiskt riktigt bra och hennes resultat i bedömningen får nog anses godkänt.

Har dragit på mig en "luftkonditioneringsförkylning" efter förra veckans resa till Dallas. Där var det 42 grader utomhus och konferensrummen så kalla att det gick åt en extra tröja.
5 Sep
27 Sep
Helgen innebar ett avbrott i vardagslunken när Maria och jag åkte på en kortsemester till Amsterdam. Det är en stad som var ny och tidigare obesökt av oss. Att det bara tar ett par timmar att resa dit när vi har flygplats i Linköping är värdefullt när man vill få ut det mesta av ledigheten. Vi åkte ner på torsdag kväll och när vi klev ut från järnvägsstationen i Amsterdam så hade den regnskur som mötte oss på flygplatsen övergått i ett kraftfullt åskväder. Det var som tur inte många hundra meter till hotellet och vi hade paraplyer med oss i bagaget.

Vädret bättrade sig redan dagen därpå då vi gick till turistinformationen och köpte ett tredagars turistkort. Vi inledde utnyttjandet av kortet genom att ta en kanaltur för att få en översiktlig uppfattning om hur staden såg ut.
Amsterdam har otroligt mycket restauranger, barer och kaféer och vi både åt och drack gott under de dagar vi var där.

Några kulturnedslag brukar vi också passa på med när vi reser tillsammans. Turistkortet gjorde att vi hade de flesta muséer så att säga på köpet genom gratis inträde. På våra vandringar runt staden hann vi därför med flera stycken: van Goghmuseet där vi tittade på solrosorna, Riksmuseet med de stora mästarna, det lilla Husbåtsmuseumet och slutligen se diamantslipning på riktigt. Reskassan var vid det laget slut så det räckte inte till diamantsmycken till Maria...
Katten har kommit tillbaka! Spridda rapporter från grannar har talat om att vår katt hållit till nedanför Sjögården. Efter att varit borta nästan precis en månad så dök han alltså åter upp.