Oktober månads händelser

16 Nov

Trots ett stundtals intensivt regnande i Amsterdam så var det trevligt med en liten minisemester tillsammans med Maria. Att kunna flyga ut till en storstad som Amsterdam på bara några timmars avstånd från Linköping är riktigt praktiskt. Vi hann med ganska mycket trots den korta tiden, besök på Heinken Experience inledde redan på fredagen. Ett par öl där innan lunchen på Hard Rock Cafe bidrog nog till att den avslappade stämningen snabbt infann sig. Efter litet rundvandring avslutades kvällen på restaurangen som låg granne med vårt hotell. Lördagen fokuserade vi på shopping och kultur i den ordningen. Van Goghmuseet hade en utställning med Edward Munchs mest kända verk, så nu har man sett "skriet" på riktigt.

Till lördagskvällen hade jag bokat plats på restaurang Blauw som serverade en Indonesisk "rijsttafel" som består av en massa olika kryddiga rätter. Mycket mätta tog vi oss sedan tillbaka med spårvagn i den regniga kvällen.

Söndagen blev rejäl sovmorgon och sedan så småningom hemfärd. Trötta fötter och ben, stegräknaren i telefonen räkande med ungefär 40 000 steg under helgen!

23 Nov
Nästa planerade projekt börjar ta form här hemma. Vår ruttna balkong utanför sovrummet måste åtgärdas och då passar vi samtidigt på att bygga ett rum under som får utöka vårt vardagsrum och ge litet mer fönsterytor.
Vi har haft bra hjälp av en arkitekt att skissa på ett förslag. Han hittade en gammal bygglovsritning från 1970-talet men det när jag tittade på den så blev det nästan "finn fem fel". Därför blev det en helt ny ritning på huset.
Byggstart blir först i vår men det känns ändå som vi har kommit en bit på väg.