Januari månads händelser
16 feb
Lätt fuktig om foten efter att plumsat fram genom sankmarken till bäcken. Stövelskaften räckte inte riktigt till. Jag var självklart nyfiken på hur det såg ut när grävmaskinen rensat upp. Plötsligt insåg man hur stor bäcken egentligen är. Jag passade även på att besöka den gamla bron där sockenvägen korsade bäcken. Vi arbetar i Hulta Kretsloppsförening i ett projekt för att renovera bron. Tanken är att reparera bron vilket är en förutsättning för att kunna skapa en vandringsled som återskapar en del av den ursprungliga vägen.
6 mars
Solsken och kraftiga vårvindar. Värmen har gjort att sjön redan är isfri och tussilago tittar fram. Allt går så fort så det är svårt att hinna med. Bara ett av äppelträden är beskuret och vedhögen på gården har jag bara börjat såga och klyva. Vi blev barnvakter och har Agnes den här helgen. Kul med allla djuren. Våra hästar, höns och ankor är nog bra men slår inte Sjögårdens lamm och kaniner om Agnes får bestämma. Kul att vi fick se en tvillingfödsel när årets sista lammning sammanföll med vårt besök i Claes lagård.
27 mars
Redan när jag köpte traktorn fanns sprickor i framhjulets fälg. Det höll i ganska många år men nu gav den till slut upp. När jag demonterade fälgen ramlade lösa bitar bort. Otroligt att det faktiskt gick att köra på den! Har också fått lära mig att traktorfälgar inte är standardiserade, verkar som varje traktormodell hittar på något eget.

Insåg att en fabriksny fälg för nästan tjugo tusenlappar inte var aktuellt. Av de tre traktorskrotar jag kontaktade hade bara en enda lämplig fälg. Tur att Robert på Laholms traktorskrot var ett föredöme i kundhantering. Drygt två dagar efter första kontakten så kom DHL och lastade av en begagnad fälg. Hel, ren och väl emballerad och till en tiondel av vad en ny fälg kostar. Känns också rätt miljömässigt med återbruk!