December månads händelser
19 Januari. Nu är handpenningen lagd på en ny häst. Efter att provridit flera hästar i helgen så fastnade vi/jag för stoet Idunn från Stenholmen. Hon kommer att sticka ut färgmässigt i hagen efetrsom hon är musblack (för de som inte kan alla islandshästars färger så kan det enklast beskrivas som grå) och alla andra är fuxfärgade (röda). Om veterinärbesiktningen går bra så kommer hon hit till oss i början av februari.
14 Januari. Året inleddes tyvärr med att vi blev tvungna att ta bort vår häst Albina i förra veckan. Extra tråkigt eftersom hon var pigg och framåt ända till slutet. Hon hade redan för flera år sedan fått en konstaterad "tandlossningssjukdom" som gradvis förstörde hennes tänder. Sista dagarnas problem för henne att äta gjorde att vi efter undersökning på kliniken i Mantorp fick vi ta beslutet som alla djurägare ställs inför.
25 Januari. Hur många arborister sitter i kastanjen? Efter att tittat ut genom fönstret och sett dem när de klättrar högt där uppe så antar jag att höjdrädda söker sig till andra yrken.
Nu när trädbeskärning ingår i RUT-avdraget så passade vi på att få vår ståtliga kastanj ompysslad. Döda grenar och avlastning av en del grenar. Passar samtidigt på att vara extra lat i år så frukträden blir beskurna samtidigt.