Nov månads händelser
2 Dec
Kallt, riktigt kallt, blev det på en gång. Tvingades dra upp båten igår. Det verkar som om kylan ska hålla i sig. En annan effekt av kylan är att mössen drar in och ställer till problem överallt. I tidningarna har man kunnat läsa att det är ett gnagarår i år. I år är det till och med så att man ser mössen kila iväg över golven i maskinhall, stall och foderkammare. I går tog jag fram knäckebrödet som Maria ställt nere i förvaringslådan för plåtar i vår spis. Efter att jag ställt paketet med knäcke på köksbänken så sprang en fet liten mus upp ur paketet och försökte gömma sig bakom vår iPad. Till slut smet den ner från bänken och tillbaka bakom spisen. Jag laddade musfällan med prima Paremsanost och några timmar senare hade muspopulationen minskats.
9 Dec
Vandrade ut i kvällsmörkret den 6 december i Madrid. Jag visste att det var helgdag, Spaniens författningsdag, men det var först när jag hamnade i en allt stridare ström av spanska familjer som jag insåg att alla var på väg till Plaza Mayor. Julmarknad och trängsel utan dess like. Det blev inte min sista kväll i Madrid som jag trodde. Min hemresa blev ett helt dygn försenad eftersom det var storm över Amsterdam där jag skulle byta plan.
16 Dec

Den nya filmen The Hobbit i 3-D!!!

Vem kunde ana att man kan få se det på vår lilla biograf i Rimforsa! Fantastiskt trevlig biosalong med riktigt bra teknik. En annan fördel var att det fanns gott om gratis parkering i närheten. För oss brukar annars biobesöken på filmstaden i Linköping innebära extra kostnader för parkering.

26 Dec
Kanske första gången som jag red på egen häst! Trots att vi har ganska många egna hästar har jag inte ridit på någon av de vi har förrän nu. Det blev en ganska försiktig tur på Albina på ridbanan. Tungt för henne att kliva runt i den blöta snön. Duggregnet och och någon plusgrad gör att snötäcket snabbt sjunker ihop. Trots det så tror jag inte att vintern är över ännu!
Julen blev annars lugn eftersom Maria jobbade på julaftonen. Det blev julfirande ändå med barn, och för första gången, barnbarn. Traditionen med Kalle Anka tappades också bort - det fanns viktigare saker att tänka på.
28 Dec
Fortsatte ridäventyren på Albina med att under Marias överseende rida en lugn skrittrunda runt Fjälla och Hulta i ett strålande vinterlandskap.