Juli månads händelser

18 augusti
Sommarens båtturer har gjorts med ett nytt ekolod kombinerat med GPS. Kombinerar man denna fantastiska apparat, inköpt på Jula, med programvara på internet så får man sitt alldeles egna, detaljerade sjökort över Törneviken. Det är faktiskt ganska djupt med stora områden på mellan tolv och tretton meter.
29 augusti
En het sommar följt av regn i augusti lär enligt mykologerna ge goda förutsättningar för Karl-Johan. I år verkar detta slagit in med råge. Toppkvalité utan mask, fasta och fina. Plockat tre korgar hittills. Jag har hittat nya ställen där jag tidigare aldrig ens funderat på att leta. Blev fylld korg med rensade svampar på trekvart! Kantareller finns det inte lika mycket i år men det kan nog komma nu när det blivit fuktigt i marken.
26 augusti
Äntligen kunde jag avsluta sommarens projekt på gården. Maskinhallen fick en ansiktslyftning med ny rödfärg och målning av knutar, vindskivor och fönster. Nästan allt gick att nå med min nyinköpta byggnadsställning. Den sista gavelspetsen krävde dock mer räckvidd än så. Turligt nog så kunde jag ta en extra dag semester, skylift fanns att hyra och solen sken från en klarblå himmel.